Családi Húsvétolás – hosszú hétvége Zamárdiban

Családi Húsvétolás – hosszú hétvége Zamárdiban

Töltse a húsvéti hosszú hétvégét a Hethland VSZ Üdülőben!

Hamisítatlan húsvéti kikapcsolódást keres a családja számára? Zamárdiban, a Balaton partján elhelyezkedő Hethland VSZ Üdülőben garantált az önfeledt pihenés!

2023. április 7-10-ig félpanziós ellátással, minden korosztály számára élvezetes programokkal várjuk kedves vendégeinket.

Félpanziós ellátásunk svédasztalos reggelit tartalmaz, természetesen hagyományos húsvéti fogásokkal. 

húsvéti-akció-zamárdi-hethland-család 

Programjaink kicsiknek és nagyoknak

Vendégeinket érkezéskor üdvözlőitallal fogadjuk. 

A legkisebbeket az udvaron minden nap kisállatsimogató várja, az ünnephez kapcsolódóan természetesen nyuszikkal, kiscsibékkel. Húsvét vasárnap és hétfőn egész napos arcfestés, csillámtetoválás és népi játékok várják legapróbb vendégeinket, akik vasárnap délután tojáskeresésre indulhatnak az üdülő erre kijelölt területén. A legtöbb hímes tojást összegyűjtő gyerkőcöknek apró ajándékokkal kedveskedünk. 

Kézműves foglalkozásokat is szervezünk az egész család számára, ahol instruktoraink segítségével tetszés szerint húsvéti ajtódísz, asztaldísz készülhet, és természetesen hímes tojás változatos technikákkal: akár viasszal, batikolással, de egyszerű tojásfestékkel, filctollal is. 

És ha már filctoll és festés: a pénteki, húsvéti, korosztályok szerinti rajzversenyünkön részt vehet minden kisebb és nagyobb gyermek, akiknek a munkáit természetesen kiállítjuk az Üdülő egyik falán, és amelyeket a kis alkotó távozáskor magával is vihet. 

A Ferde Fenyő Étterem szombati és vasárnapi húsvétolás workshopjain igazi foszlós, fonott kalácsot készíthetnek résztvevőink, melyet azután jóízűen elfogyaszthatnak családjuk körében. 

A kis- és nagyfiúk, édesapák, nagypapák számára locsolóversíró és -mondó versenyt szervezünk. A legfrappánsabb költeményeket és a legügyesebb előadókat díjakkal is jutalmazzuk. 

A nagyobb csemetéknek játékszobával is készülünk, X-box-szal, VR-szemüveggel valamint Playstation-játékokkal. Animátoraink mindenben a gyerekek segítségére lesznek az 1-1 órás időtartamok alatt. 

A Ferde Fenyő étteremben pénteken és szombaton táncest várja vendégeinket. Pénteken retro zenével, szombaton pedig modern discoval várjuk a fiatalokat és a régebb óta fiatalokat. 

Nagypénteken – kellő számú érdeklődés esetén – két biciklitúrát is szervezünk. A délelőtti és délutáni turnusok során néhány helyi nevezetesség megtekintésére is adódik lehetőség. 

További részletekért kattintson a https://hethland.hu/akciok/ oldalra és csapjon le Early Bird akciónkra március 1-ig!

Húsvéti-Early-Bird-akció-Hethland-Zamárdi

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen új ajánlatainkról és elsőként értesüljön különleges csomagjainkról!

Siófok, jég 2023. február 8. MTI Vasvári Tamás

Életveszélyes és tilos jelenleg a Balaton jegén tartózkodni – hívta fel a figyelmet a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A tó parti sávjának egyes részein és a kikötőkben kialakult jég mindössze 3-7 centiméter vastagságú, bizonytalan szerkezetű, így alkalmatlan a közlekedésre és a sportolásra. Ha hihetünk az időjárás várható alakulásának, akkor bizony nem várható, hogy a Balaton befagy a következő napokban. Sőt olvadás kezdődhet, amely az erős szél hatására el is tüntetheti a jeget a parti sávból – jegyezték meg.

Hangsúlyozták: a szabad vizek jegére csak akkor szabad lépni, ha az kellő szilárdságú, nem olvad, nem mozog, vagyis ha a vastagsága eléri vagy meghaladja a 10 centimétert. A szabály betartását a hatóságok fokozottan ellenőrzik, és adott esetben helyszíni bírság vagy szabálysértési eljárás lehet a kiszabott büntetés annak, aki mégis jégre lép.

A magyar tenger partján élőknek azonban nem mondunk újdonságot azzal, hogy a Balaton szépsége a hideg évszakban is csodálatos, így a part mentén sétálva, messziről gyönyörködve a tó tükrében. Olykor ugyan enyhe a tél és jégpáncél nélkül marad a tó, máskor azonban hideg északi szél süvít, mely felkavarja és lehűti a vizet.

Először a partközelben kezdenek nyílni a jégvirágok a tó felszínén, majd általában december végén, január elején alakul ki az összefüggő jégréteg. Zimankós télvíz idején a kemény páncél átlagosan 20-25 cm vastagságú is lehet, de érdekesség, hogy immáron közel 100 esztendővel ezelőtt, 1928 telén elérte a 72 cm-t is. Ami pedig a szóban forgó réteg tartósságát illeti, 1931-ben és 1962-ben a hideg évszakban 110 napon át is lehetett korcsolyázni.