Milyen legyen a csapatépítő program és milyen időpontban?

2020. november 19.

Csapatépítő fontossága

A csapatépítő programok jelentősége, hogy segítik a csapat egység formálódását, építi a csapategységet, valamint hozzájárul a jövőbeni hatékonyabb, eredményesebb munkavégzéshez.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mikor milyen jellegű céges csapatépítőt érdemes szervezni?
Mik azok az időpontok, amik passzolnak a csapatépítéshez? Az év mely szakában milyen csapatépítő programokat érdemes szervezni?
A csapatépítéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekre szeretnénk egy mentőövet dobni. Mikor, miért, hogyan és hol kérdést foglyuk kicsit körüljárni.

Céges rendezvény 2022 

Első és egyben a legfontosabb lépés, hogy eldöntsük, hogy INDOOR, vagy OUTDOOR jellegű csapatépítőt szeretnék e rendezni. Amennyiben az utóbbi mellett döntünk, az nagyban leszűkíti az időszakot. Erre a legaktuálisabb időpontok a tavasz, nyár és az ősz. Az indoor jellegű csapatépítésekre az év teljes egészében lehetőség van.

Csapatépítő programok Tavasszal

A Tavasz remek lehetőség a csapatépítő szervezésére, mert egy komor téli időszak után végre kiszabadulhatunk a szabadba. Ebben az időszakban a csapatépítés céljából előtérbe kerülnek az 1-2 napos outdoor tevékenységek.
Néhány tavaszi csapatépítő ötlet:

– Kirándulás, túrázás a hegyekben, ahol akár egy közös sütögetés mellett egy jó kis buli keretén belül kiengedhetjük a télen felgyülemlett fáradt gőzt.

– Kalandpark. Az ország számos pontján található kalandpark. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a Zamárdiban található Hethland VSZ Üdülőnk szomszédágában az ország egyik legjobb kalandparkja várja a csapatépítő résztvevőket.
http://zamardikalandpark.hu/

– Rafting, azaz vadvízi evezés. Ez egy extrém formája a csapatépítőknek. Bár tény, hogy ez a tevékenység hordoz néminemű veszélyt magában, de a szabályokat betartva egy igazi adrenalin bomba, amit mindenkinek legalább egyszer ajánlott kipróbálni.

– Geocaching. Találd meg a geoládát egy izgalmas kirándulás keretében. Bővebb információk:  ITT

– Kerékpár túra. Erre a Balaton remek lehetőség. Tekerjétek körbe együtt a Balatont!

 

 

Csapatépítő programok Nyáron

Nincs is jobb, mint az izzasztó nyári napokon egy hűsítő, felpezsdítő, remek csapatépítő program megszervezése. Célszerű a csapatépítőt vízpart mellé tervezni. Nézzük is meg, hogy milyen programok jöhetnek ilyenkor számításba:

– Buborék foci.
Elég extrém változata a kültéri sport lehetőségeknek, de nagyon szórakoztató és hasznos is egyben. Érdemes kipróbálni.

– Raftingolás.
Az extrém meleg időben remek hűsítő programként tud szolgálni egy jó kis rafting túra.

– Kenutúra.
Akiknek a rafting túl extrém, azoknak tudom ajánlani a kenutúrát akár a Balaton vizében is.

– Bobozás.
A balatonboglári bobpálya kipróbálása remek csapatépítő program. Mindenképpen ajánlom a kalandvágyó társaságoknak.

– Segway.
Manapság egyre elterjedtebb az elektromos E-bike használata. A segway egy önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszköz, amellyel könnyedén körbetúrázhatjuk az adott helyszínt.

– Bográcsozás:
A bográcsban közösen elkészített és utána elfogyasztott ételek jótékony hatását hazánkban nem kell elmagyarázni. Mindenki órákat tud mesélni a szabadban főzés emlékeiről, és garantáljuk, hogy ha nálunk bográcsoztok, sokáig pozitív emléke lesz a munkahelyi közösségnek.

 

Csapatépítő programok Ősszel

Ősszel számos remek csapatépítő programra van lehetőség. A fent említett programok mellett a legkiemelkedőbb események a szüreti napok. Ilyenkor lehetőség van az egész csapattal belevetni magunkat a borkészítés rejtelmeibe. Ez kezdődik a szürettel, majd a szőlő feldolgozásával, de a cél a végtermék, a kiváló bor megkóstolása.

 

Csapatépítő programok Télen

Ha tél, akkor a karácsonyi-szilveszteri csapatépítő rendezvények a legnépszerűbbek. Ezeket inkább nevezhetnénk a cégek évzáró rendezvényének, melynek során megköszönik a kollégák egész éves kemény munkáját. Természetesen ezt az eseményt is fel lehet dobni érdekes programokkal. Ilyen például:

– Bulikonyha.
Vicces, jópofa és nagyon hasznos is egyben, mert az ott megtanult ételkészítési technikákkal otthon is szabadon lehet villogni 😉

– Sütés közösen.
Készítsetek együtt mézeskalácsot, mályvacukrot, bejglit, forralt bort, grogot és természetesen utána ezek kerüljenek elfogyasztásra is egy jó kis buli keretében.

– Menekülő szoba.
Remek alkalom a szórakozásra, bár utána egy közös vacsora és buli mindenképp ajánlott, hogy az estét megkoronázza.

– Borvacsora.
Mondanom sem kell, hogy az egyszerű borkóstoló feltuningolt változata a borvacsora, amikor gondosan és szakértelemmel összeválogatott ételeket és italokat fogyaszthattok el. Szuper étel mellé szuper ital.

– Pálinka kóstoló (de csak mértékkel 😊)

– Hobby- koktél suli.
Napjainkban a koktélok egyre inkább elfogadottak. Megtanulhatjátok elkészíteni a kedvenc italaitokat, így a későbbiekben már otthon sem fog gondot okozni a #Cosmopolitan elkészítése.

– Disznóvágás (manapság egyre felkapottabb)

 

 

Ha felkeltettük érdeklődésed és vágyat érzel egy felejthetetlen csapatépítő megszervezéséhez, akkor keressél minket egyedi árajánlatainkért.

Céges Rendezvény a Balatonon. Hethland VSZ Üdülő

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen új ajánlatainkról és elsőként értesüljön különleges csomagjainkról!

[mailpoet_form id=”1″]