Egyre kellemesebb a Balaton vize Zamárdiban is!

Balaton hőfoka

Beköszönt a nyárias meleg, ezzel együtt gyorsan fog emelkedni a tó hőmérséklete is – adta hírül az idokep.hu.  A Balaton viszonylag sekély, átlagos mélysége mindössze 3,2 méter, ezért a meleg időjárás gyorsabban képes felmelegíteni a vizét, mint a mélyebb tavak esetében.

Vasárnap reggel Balatonkenesén 20,9 fokot, Tihanynál 21,9 fokot, Balatonlellén 22,1 fokot, Balatonfenyvesen 21,6 fokot, míg Gyenesdiáson 22 fokot mutatott vízhőmérőnk.

TUDTAD?

A Balaton átlagos mélysége kb. 3 méter, legmélyebb pontja a Tihanyi kútnál 12,5 méteres. A déli part jóval sekélyebb, itt kb. 300 métert is gyalogolhatunk a mélyvízig.

Általánosságban elmondható, hogy intenzívebb kánikulai időszakokban (amikor a hőmérséklet 30-35 fok feletti) a Balaton vízhőmérséklete naponta akár 1-2 fokkal is nőhet. A Balaton hőmérséklete általában a 20-28 Celsius fok közötti tartományban marad a nyári időszakban.

A becslések szerint tehát a hét közepére akár 25-26 fokosra is melegedhet a Balaton.

A Balaton déli partján a sekély víz könnyebben fel tud melegedni, nem meglepő tehát, hogy a legmelegebb balatoni vízhőmérséklettel is a déli parton találkozhatunk.

A Balaton vízhőmérsékletének természetesen van egy napi, természetes ingása is, amely persze függ a nappali felmelegés mértékétől is. Jelenleg ez 1 fok körüli.

Gyere, tölstd nálunk a nyarat a Hethland Zamárdi Üdülőben és csobbanj egyet a saját partszakaszunkon!

A még szabad szobáinkkal kapcsolatos információkért érdeklődj az alábbi elérhetőségeken:

📞 +36 30 373 3437

📧 recepcio.hethland@gmail.com

És hogy milyen volt nagyjából 100 évvel ezelőtt a Balatonban strandolni? Ide kattintva elolvashatod.