Szeptemberi programok

Balatonfüredi Irodalmi Napok – Quasimodo Költőverseny

A híres olasz költő Salvatore Quasimodo 1961-ben járt Balatonfüreden, a Tagore sétányon gyógyulásának emlékére emlékfát ültetett és versben fogalmazta meg a balatoni tájhoz, a városhoz fűződő érzéseit.

Balaton Piknik 2022 Siófok

2022-ben egy igazi vízparti minifesztiválként a siófoki Plázs helyszínére költözik a Balaton Piknik. A 2018-ban egynaposnak induló esemény eddig minden évben szorosan kötődött a Balatonhoz. Az első két évben a balatonboglári Gömbkilátó mögött a csodás balatoni panoráma jelentette a finom elektronikához tökéletesen illeszkedő kulisszát.

Szüreti napok 2022 Tihany

A félsziget látványos rendezvénysorozata a sokéves tradíciónak megfelelően különböző zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják a helyieket és a látogatókat. Szombaton főzőverseny, családi programok, gyerekjátszóházak várnak a Belső-tó partján, vasárnap délután pedig a látványos szüreti menet a Kossuth utcán, huszárokkal, betyárokkal, borkóstolóval, majd a Visszhang dombon szőlő és kenyéráldás.

Siófoki Halfesztivál 2022

Az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvényét, a siófoki Halfesztivált 2022. október 7-9. között rendezik meg.A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára.

Garda Fesztivál, Gardália 2022 Tihany

Régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban a “látott halak”, a gardák tiszteletére. Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült. Évszázadok óta az ősz a Balaton-felvidéken a szüret és a gardahalászat évszaka. A garda – vagy más néven látott hal -, millió szám gyűlik össze, hogy a mély vízben teleljen.A háromnapos Garda Fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai.