Elindult a nevezés a 2024-es Balaton-átúszásra!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) hetedszerre rendezi meg az ország egyik legnépszerűbb szabadidősport-eseményét július 27-én, ahol a zamárdi szabadstrand lesz a központ – olvasható a vitorlazas.hu oldalon.

OTS_20230721_002 Balaton-átúszás

Már lehet nevezni a 2024-es Balaton-átúszásra


A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) hetedszerre rendezi meg az ország egyik legnépszerűbb szabadidősport-eseményét, a Hervis Balaton-átevezést. Az esemény időpontja július 27., ahol a zamárdi szabadstrand lesz a központ, és innen indulnak majd a résztvevők Tihany felé, egy fordulót követően visszaevezve teljesítik a nyolc kilométeres távot.

Várhatóan rekordszámú résztvevő lesz az idei Balaton-átúszáson

Tavaly 4200 résztvevő szállt vízre, és idén a szervezők bíznak abban, hogy ez a szám tovább növekszik. Az eseményre való nevezés mostantól elindult, és az MKKSZ honlapján keresztül történik. Az előnevezési időszak július 24-ig tart, és a korán regisztrálók kedvezményes áron vehetnek részt az átevezésen, ráadásul megkapják az esemény hivatalos pólóját is.

Rugalmas nevezési opciók


Idén a résztvevőknek lehetőségük van választani, hogy melyik idősávban szeretnének vízre szállni.


–    A délelőtti idősávot választók 10 és 12 óra között, 
–    míg a délutánit preferálók 12 és 14 óra között rajtolhatnak el.


Mi jár a Balatont átúszóknak?


Az útvonal teljesíthető bármilyen kézzel hajtható vízi járművel, és a célba érkezőket a parton várja majd a befutóérem. Az egyes kategóriákban a három legjobbat külön is díjazzák, így verseny lesz a kategóriák legmagasabb helyezéséért.

Nevezni még a helyszínen is lehet!


Azok számára, akik nem tudnak előre regisztrálni, a helyszínen is megnyílik a nevezés lehetősége július 27-én. Azonban érdemes előre regisztrálniuk azoknak, akik kedvezményesen szeretnének részt venni az eseményen és garantálni akarják részvételüket. A Balaton-átevezés egy felejthetetlen élményt ígér mindazoknak, akik szeretik a sportot és a víz közelségét.


Balaton-átúszás 2023-ban is népszerű volt


A 2023-as Balaton-átúszás egy felejthetetlen élmény volt a résztvevők és nézők számára egyaránt. A balatoni hullámok között mintegy 4200 bátor úszó merült a vízbe, hogy átlépje a nyolc kilométeres távot, kiindulópontja pedig a festői zamárdi szabadstrand volt. A rendezvény hangulatát tovább fokozta a változatos időjárás, a Balaton szeszélye, amely a kihívást még izgalmasabbá tette. Az esemény sikerét jól mutatja az résztvevők számának növekedése, amely remények szerint idén is tovább folytatja emelkedését. A Balaton-átúszás nem csupán egy sportesemény, hanem egy közösségi élmény, amely összeköti az embereket a víz és a kihívások szeretetében. Az idei eseményt várva, az előző év emlékezetes pillanatai tovább élnek a résztvevők és az esemény iránt érdeklődők szívében.

Fotó: OTS

Megosztás:

Előző posztjaink:

Lépjen kapcsolatba velünk!

For Blogs